Homeopathie

image_pdfimage_print

homeopathisch-pillen-poeders

Homeopathische behandeling is gebaseerd op het versterken van het zelfherstellend en zelfregulerend vermogen van het lichaam. Door het gebruik van een goed gekozen homeopathisch middel worden deze eigenschappen verbeterd, waardoor klachten via de natuurlijke weg verminderen of helemaal verdwijnen. Patiënten voelen zich dan niet alleen lichamelijk maar ook op emotioneel vlak meer in evenwicht.

Homeopathische middelen die bij de behandeling gebruikt worden zijn volkomen veilig en zonder bijwerkingen. Daarom lenen ze zich uitstekend voor de behandeling van kinderen en zwangere vrouwen die elke inname van een schadelijke substantie (zoals bijvoorbeeld reguliere medicatie) indien niet noodzakelijk, zouden moeten vermijden.

Tijdens een consult wordt niet alleen aandacht geschonken aan het lichamelijke aspect van de klachten maar ook aan de psychische en emotionele aard van de patiënt. Deze zijn van grote betekenis als het gaat om het kiezen van een passend middel. Met homeopathie kunnen allerlei klachten behandeld worden bij kinderen en volwassenen. In de praktijk zie ik meestal mensen met chronische aandoeningen zoals eczeem, (bovenste)luchtwegen infecties, migraine, chronische vermoeidheid, PMS, overgangsklachten of maag- en darmklachten.

Homeopathie kan tegelijkertijd toegepast worden naast de reguliere behandeling. De kans is dan groot dat men kan volstaan met een lagere dosering van de voorgeschreven medicijnen (bron: dr. Vissers-Oleszczak).