Telefonische hulplijn

image_pdfimage_print

5626906771120Telefonische Hulplijn

0900 – 777 333 7 (tarief: 20ct per minuut)
De telefonische hulplijn is bereikbaar op dinsdag en donderdag van 10.00 uur – 12.00 uur. De kosten voor het bellen zijn 0,20 per minuut.

Telefonische Hulplijn
De telefonische hulplijn van de Osteoporose Vereniging biedt mensen met osteoporose / ostepenie en hun betrokkenen een luisterend oor als zij hier behoefte aan hebben.
Vragen over osteoporose, osteopenie, de behandeling, de DXA scan, medicatie enz.

Vragen over lidmaatschap, voorlichtingsbijeenkomsten e.d. graag direct bij het secretariaat van onze vereniging op: 070-8200611 (Ma t/m do: 09:00-13:00)

Aan de lijn
Aan de telefonische hulplijn zitten ervaringsdeskundigen (vrijwilligers).
De vrijwilligers krijgen een gedegen training zodat zij bellers op de juiste wijze te woord kunnen staan. Zij kunnen hun kundigheid verder versterken door intervisiebijeenkomsten die de vereniging organiseert. Afhankelijk van de groei van het aantal vrijwilligers van de telefonische hulplijn zullen de openingstijden in de toekomst worden uitgebreid.

Ook helpen als vrijwilligers hulplijn?

De Osteoporose Vereniging is dringend op zoek naar één of meerdere vrijwilligers die het team voor de telefonische hulplijn kunnen versterken.

Vrijwilligers van de telefonische hulplijn bieden een luisterend oor aan mensen met osteoporose die behoefte hebben aan een gesprek van mens tot mens. Ook voor vragen over het werk en de activiteiten van de vereniging kunnen mensen bij de hulplijn terecht. De vrijwilligers van de hulptelefoon hebben zelf osteoporose of zijn direct betrokken bij iemand die osteoporose heeft.

Speciale gespreksvaardigheden voor het werk aan de hulplijn doet u op in trainingen die de vereniging twee maal per jaar organiseert. Naast de training ontvangt u een informatiemap met documentatie over osteoporose en de Osteoporose Vereniging t.b.v. het beantwoorden van vragen van bellers naar de hulplijn.

Het is voor dit vrijwilligerswerk belangrijk, dat u beschikt over een computer met internet en e-mail. Het beantwoorden van de telefonische hulplijn kunt u vanuit uw eigen huis doen. De hulplijn is elke dinsdag en donderdag geopend van 10.00 tot 12.00 uur. Gezien de huidige grootte van het vrijwilligersteam neemt elke vrijwilliger op dit moment circa één maal per drie weken de telefonische hulplijn waar.

Wilt u zich als vrijwilliger van de telefonische hulplijn inzetten voor de vereniging en mensen met osteoporose? Mail ons voor uw aanmelding of meer informatie via: info@osteoporosevereniging.nl