Organisatie

image_pdfimage_print

AfdrukkenOrganisatie
De Osteoporose Vereniging is opgericht op 10 februari 1993 om de belangen van mensen met osteoporose te behartigen. Het is een onafhankelijke patiëntenorganisatie met een verenigingsbestuur en leden.

Bestuur
Momenteel heeft de vereniging een vierkoppig bestuur. Het bestuur maakt de plannen voor de voortgang en ontwikkeling van de vereniging en wordt ondersteund door twee betaalde krachten, een freelance interim manager en een parttime administratief medewerkster. Ons secretariaat is gevestigd in Den Haag en zorgt voor communicatie, coördinatie en administratie.

Leden
De vereniging telt op dit moment bijna 1400 leden en donateurs

Algemene Ledenvergadering
De algemene ledenvergadering (ALV) komt jaarlijks bijeen om zich te buigen over het financiële jaarverslag van het afgelopen boekjaar en de plannen voor het nieuwe jaar. Pas wanneer de plannen door de meerderheid van de aanwezige leden tijdens de vergadering zijn goedgekeurd, kan het bestuur samen met vrijwilligers deze plannen uitvoeren.

Financiering
Onze vereniging krijgt inkomsten van onze leden en donateurs. Daarnaast ontvangen we structurele bijdragen van VWS en het Reumafonds.
Ook ontvangt de vereniging sponsorgelden van verschillende organisaties en bedrijven. Een actueel overzicht

Een volledige financiële verantwoording via de jaarlijkse Algemene Ledenvergadering.