Ik heb echt veel pijn

image_pdfimage_print

chronische-pijn-woorden_249221356-e1439922903271-300x200Antwoord:
Pijn is één van de gevolgen van botontkalking. Wat het meeste voorkomt is (lage) rugpijn. Vraag de dokter wat u wel en niet aan beweging kunt doen. Of een therapeut.

Als je de oorzaak niet weet, vraag uw dokter waar de pijn vandaan komt. Er zijn namelijk verschillende soorten pijn. Kijk zelf hoe het gaat: wordt het erger, wordt het minder, verandert er niets.
Als u dit bijhoudt kunt u het juiste advies krijgen.

Wist u dat:

  • Pijn is een belangrijk signaal voor mensen met botontkalking. Er kan dan sprake zijn van een wervelinzakking of een breuk. De arts kan vaststellen of er sprake is van botontkalking en wat er aan te doen is
  • Pijn is er in allerlei soorten en maten. Laten uitzoeken van de oorzaak is stap één. Is het pijn die de hele dag aanwezig is, chronische pijn.  Of pijn die opkomt als u begint met bewegen maar verdwijnt als u eenmaal bezig bent. Of pijn die een acuut waarschuwingssignaal geeft.
  • Er zijn pijndeskundigen in Nederland die op advies van een huisarts kunnen worden geraadpleegd. Zij kunnen helpen de pijn te bestrijden of draaglijk te maken.

Tips:

  • Blijft de pijn?  Samen met uw arts kun je besluiten een deskundige op het gebied van pijn te raadplegen. Niet alleen om de pijn te bestrijden, maar ook om te kijken hoe u er mee kunt leven.

Vraag de expert:
Staat uw vraag niet op de website?
U kunt één van onze experts een e-mail sturen. Of bel met onze hulplijn (0900 – 777 3337) dinsdag en donderdag tussen 10.00 en 12.00 uur